Hyperspectraal
Met behulp van een hyperspectrale camera kunnen we veel meer informatie vastleggen dan alleen maar de kleuren die wij gewend zijn te zien. Een hyperspectrale camera legt in plaats van rood-, groen- en blauw-waarden het volledige spectrum vast. Dit gebeurt niet alleen binnen het zichtbare spectrum, maar kan ook in een golflengtebereik dat normaal onzichtbaar is, zoals UV of infrarood.
De hyperspectraal camera die wij het meest gebruiken heeft een range van 400 nm (violet) tot en met 1000nm (infrarood). Doordat het spectrum van ieder pixel daarbij bekend is, kunnen we specifiek op zoek gaan naar de aanwezigheid van bepaalde stoffen waarvan we het spectrum al weten, zoals dat van bladgroen, mest of de vochtigheid van de bodem. Omgekeerd zijn hyperspectraal beelden te gebruiken om te onderzoeken welke golflengte banden het meest geschikt zijn voor uw onderzoeksvraag. Wij kunnen u helpen met de interpretatie van deze beelden of zelfs het gehele spectrale voor onderzoek voor u uitvoeren.
Voorbeeld van een hyperspectraal scan:
De hyperspectraalcamera werkt volgens een line scan principe. Door rol bewegingen tijdens de vlucht raakt het beeld vervormd. Wij corrigeren hiervoor met software. Niet alle vervomingsfouten zijn er uit te halen, maar het resulaatbeeld is voldoende herkenbaar om te gebruiken.